© ss

Eerste details van de nieuwe Nokia 3310 onthuld

Eerder deze maand raakte bekend dat Nokia zijn legendarische 3310-model opnieuw op de markt zal brengen. Nu zijn ook de eerste mogelijke details van de nieuwe versie van de “onverwoestbare gsm” gelekt.

nkdr

Als de geruchten kloppen, zal het een herwerkte versie van de 3310 zijn die Nokia later deze maand gaat voorstellen op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo zouden de nieuwe 3310’s voorzien worden van een kleurenscherm en ook in ‘hippe’ kleurtjes uitgebracht worden, dat meldt de chinese techwebsite Vtech. Ze zouden ook iets smaller zijn dan hun voorgangers.

Diezelfde website was ook een van de eersten om het nieuws van de nieuwe uitgave van de legendarische 3310 te lekken. Dat werd later bevestigd door techjournalist Evan Blass. Die wist ook te melden dat de gsm’s verkocht zullen worden voor 59 euro. Goedkoop genoeg om toe te geven aan de nostalgie en hem als tweede telefoon te gebruiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast die kleine aanpassingen zal het grotendeels dezelfde telefoon blijven als de versie van 17 jaar geleden. Het zal geen smartphone zijn en het kleurenscherm blijft relatief klein om batterijduur te winnen. De batterij zou tot 7 dagen kunnen meegaan. En voor de liefhebbers: ook Snake keert terug!

© Vtech

Naast de nieuwe 3310 zal Nokia naar verluidt ook enkele nieuwe (budget) smartphones onthullen. De Nokia 6, het meer geavanceerde en duurdere model, is voorlopig enkel in China verkrijgbaar. De Nokia 3 en 5 zullen wat mindere specificaties hebben en dus ook een lagere prijs.

Maar de nieuwe smartphones lijken niet spectaculair vernieuwend te zijn en Nokia zal het vooral moeten hebben van de nostalgie rond de 3310. Zijn voorganger, die uitkwam in 2000, werd een gigantisch succes dankzij zijn betrouwbaarheid en stevige behuizing, die vooral in internetmemes legendarische proporties aannamen. Er werden wereldwijd meer dan 100 miljoen toestellen van verkocht.

© 9gag

Nokia brengt de legendarische 3310 weer op de markt

De Nokia 3310. Het is vermoedelijk een van de meest legendarische en betrouwbare gsm’s die ooit op de markt is gebracht. Voor de nostalgische mensen is er nu ook goed nieuws. De mobiele telefoon wordt binnenkort weer op de markt gebracht.

Volgens een bron bij The Independent zal de mobiele telefoon later deze maand - op zondag 26 februari - voorgesteld worden op het Mobile World Congress. De nieuwe versie van de 3310 zou bovendien amper 59 euro kosten.

De gsm krijgt opnieuw enkele nuttige basisbenodigdheden zoals een klok en een rekenmachine. Ook de legendarische spelletjes Snake II, Pairs II, Space Impact en Bantumi zullen er weer op te vinden zijn.

Nieuwe smartphones

Verder zou het bedrijf ook plannen hebben om drie nieuwe Android-smartphones te lanceren. Het gaat om de Nokia 6 met een 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achteraan bevindt zich een 16 megapixel-camera en vooraan een 8 megapixel-camera. Prijs: 249 euro.

De tweede smartphone Nokia 5 zal 199 euro kosten. Dat toestel heeft een 5,2 inch-scherm, 2GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera.

De Nokia 3 wordt het instapmodel. De specificaties zijn nog niet bekend, maar het toestel zal 149 euro kosten.

Enkele jaren geleden werd de mobiele divisie van Nokia overgenomen door Microsoft. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat het de Nokia-naam doorverkocht had aan het Finse HMD Global. Dat is ook het bedrijf dat de Nokia nu opnieuw hoopt te lanceren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer