Een nieuwe look-and-feel voor het ‘Big Brother’-huis. ©  Wesley de Wit

IN BEELD. Zo ziet het nieuwe ‘Big Brother’-huis eruit, inclusief 120 camera’s en 50 micro’s

Big Brother is (bijna) terug van weggeweest. Een nieuw seizoen, nieuwe bewoners maar ook een volledig vernieuwd huis. De eerste bewoners mogen we pas maandag onthullen, maar vandaag mag je al zien hoe het huis eruitziet. Maar niet alleen het huis is nieuw, er waait ook een nieuwe wind, met nieuwe regels die alles omverblazen.

Tom Vets

Het lijkt erop dat de makers goed hebben geluisterd naar de opmerkingen van de kijkers. Die waren vorig jaar lang niet eensluidend positief. De terugkeer van Big Brother werd vaak als saai ervaren, met te weinig opdrachten voor de bewoners. Deze keer beloven de makers onverwachte en spannende twists. “Vergeet alles wat je denkt te weten over Big Brother, het is tijd voor een nieuwe wind. En de kijker, die bepaalt voortaan de windrichting”, klinkt het mysterieus. Big Brother verrast zijn bewoners niet alleen met een nieuw huis, maar ook dus met nieuwe regels die alles omverblazen.

Het vernieuwde ‘Big Brother’-huis voelt veel luxueuzer aan.  ©  Wesley de Wit

“Het Big Brother-huis ziet er voortaan anders uit”, zegt presentator Peter van de Veire. “Het voelt erg luxueus aan, maar of dat ook het gevoel zal zijn dat de nieuwe bewoners zullen hebben, valt nog te betwijfelen. De mini mall is nieuw in het Big Brother-huis, en de badkamer heeft voortaan een bad en twee douches. De gameroom is dubbel zo groot als vorig jaar. En laat dat net de toon zetten voor het nieuwe seizoen van Big Brother: dat wordt dubbel zo onvoorspelbaar voor de bewoners en de kijker, die meer dan ooit invloed heeft op wat er in het huis gebeurt.” Met maar liefst 120 camera’s en bijna 50 microfoons in het huis en de tuin volgt Big Brother zijn bewoners overal.

20 kilometer kabels

“Kan je nagaan dat hier welgeteld 20 kilometer aan bekabeling ligt ... Alles om de kijker geen enkel moment te laten missen”, aldus presentatrice Geraldine Kemper. “Een nieuw seizoen Big Brother verdient natuurlijk een frisse start: een nieuw huis is dus zeker op zijn plaats. Niet alleen voor de bewoners – over wie ik nog niks kan verklappen – heeft het huis en dus dit seizoen een totaal andere look-and-feel, maar ook voor de kijker. Die kan niet alleen tijdens de liveshow stemmen, maar ook tijdens de livestream het wel en wee van de Big Brother-bewoners medebepalen. Maar: de wil van Big Brother blijft natuurlijk wet.”

De badkamer heeft voortaan een ligbad en twee douches. ©  Wesley de Wit

Vorig seizoen waren de uitzendingen geprogrammeerd om 21.30u en na enkele weken pas om 22.30u. Dit voorjaar is Big Brother er elke werkdag om 19.35u, met een heruitzending later op de avond. De liveshow verhuist van donderdag naar zaterdag om 20u. De livestream is te volgen op het afzonderlijke kanaal Play247 en GoPlay.

Big Brother start maandag 3 januari om 20.35u met de kick-offaflevering
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER