Suzanne Palings aan de bar van de Matsu Bubbletea Shop. © Joren De Weerdt

Suzanne laat Mechelaars kennismaken met Taiwanese bubbelthee: “Ik heb al meteen enkele vaste klanten”

Mechelen -

Voortaan kan je ook in Mechelen terecht voor een beker bubbelthee. Dat is thee met melk en tapiocaparels afkomstig uit Taiwan. Zaakvoerster Suzanne Palings van de Matsu Bubbletea Shop verloor haar hart in het Aziatische land en wil nu ook de Maneblussers kennis laten maken met de drank.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Bubbelthee ontstond eind jaren tachtig op Taiwan, een eiland in de Oost-Chinese Zee. “Het land staat bekend als een grote producent van thee”, zegt Suzanne Palings, die Taiwan al verschillende keren bezocht. “Het werd ook vaak gekoloniseerd, onder meer door de Engelsen. Onder invloed van de Engelsen werd de lokale thee gecombineerd met melk. Daar werden tapiocaparels aan toegevoegd en zo ontstond de bubbletea.”

De afgelopen jaren won de drank sterk aan populariteit. “In Azië kan je het overal krijgen en ook in de grote steden wereldwijd duiken er Bubbletea Shops op. Mechelen kon dan ook niet achterblijven. Ik ruilde een carrière van twee decennia in het onderwijs in voor een eigen zaak: de Matsu Bubbletea Shop. Enkele dagen geleden openden we in de Geitestraat en ik kreeg al meteen heel wat leuke reacties. De Mechelaars zijn duidelijk blij dat ze nu ook in hun eigen stad bubbelthee kunnen drinken.”

De bubbelthee wordt ter plaatse gemaakt. ©  Joren De Weerdt

Hoewel de winkel nog maar pas open is, heeft Suzanne nu al haar eerste vaste klanten. “Er zijn verschillende mensen die hier al iedere dag geweest zijn”, klinkt het. “Dat zijn vooral jonge mensen. Het is opmerkelijk hoe goed zij het product al kennen. En voor mij is het heel leuk om met mensen uit die generatie te kunnen babbelen over hun dromen en reisplannen. Daarnaast kreeg ik ook al veel positieve reacties van Aziatische mensen. Dat is extra fijn.”

Beschermgodin van reizigers

De naam van de Matsu Bubbletea Shop is afkomstig van Matsu, een van de bekendste godinnen in Taiwan. “Ze is de beschermgodin van de reizigers en de zeelieden. Omdat Taiwan een eiland is, wordt er dan ook vaak tot haar gebeden. En omdat ik zelf heel graag reis, was het ideaal om de zaak naar haar te vernoemen. Samen met een Taiwanese vriendin die grafisch ontwerpster is, maakten we van haar beeltenis ook een logo voor de zaak.”

De Matsu Bubbletea Shop is open van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot en met 17u en op zaterdag van 10 tot 18u. Op maandag en zon- en feestdagen is de winkel gesloten, net als wanneer Suzanne op reis is. “Door corona kunnen we voorlopig geen grote reizen maken, maar ik wil zeker nog eens terug naar Taiwan. Ik mis mijn vrienden daar”, zegt ze. “Wanneer het zover is, hoop ik dat de klanten daar begrip voor zullen hebben. Misschien kan ik hen zelfs inspireren, want veel Aziatische landen zijn fantastische reisbestemmingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open