© atv

Biljarten en darten mag weer in Edegemse cafés: “Dit viel niet uit te leggen”

Met het uitvaardigen van een burgemeestersbesluit zorgt Koen Metsu (N-VA) ervoor dat cafésporten beoefenen in Edegem mogelijk blijft. Tijdens het laatste Overlegcomité werd beslist dat biljarten in cafés niet meer mocht, in Edegem dus wel.

Filip Spoelders

Burgemeester Metsu kon het aan zichzelf niet uitleggen waarom bijvoorbeeld biljarten op café niet kan. “Met zes personen aan tafel zitten om een pint of een koffie te drinken kan, maar met twee man biljarten niet. Dat is niet uit te leggen. Na overleg met onze politiediensten heb ik een burgemeestersbesluit ondertekend dat de klassieke cafésporten, ook darts en tafelvoetbal, mogen plaatsvinden, mits het naleven van vroegere regels zoals afstand houden, mondmasker dragen en handen ontsmetten”, legt de burgemeester uit.

Hij kreeg hierover verschillende vragen van biljarters. De burgemeester heeft geen schrik dat nu ook andere mensen om een burgemeestersbesluit komen vragen zodat zij hun hobby of sport weer kunnen uitoefenen. “Over toeschouwers bij voetbal en andere buitensporten wordt nu bovenlokaal overleg gepleegd. Maar als een Edegemnaar met een voorstel komt om veilig iets te laten plaatsvinden, zullen wij dat steeds grondig onderzoeken.”

Zeven biljartclubs

Bij taverne en ontmoetingscentrum De Schrans zijn ze opgetogen. “Dit is uiteraard een goede beslissing voor onze zaak. Wij hebben zeven biljartclubs in huis. Toernooien en grote bijeenkomsten zijn natuurlijk al langer afgelast maar de leden komen nog graag eens een potje biljart spelen onder elkaar. Dat kan hier in alle veiligheid. Veel van deze mensen zijn al wat ouder en zitten geregeld alleen thuis. Dat maakt voor hen de situatie nog moeilijker. Door te komen biljarten, voelen ze zich zeker beter”, reageert zaakvoerder Mark Platukhin.

LEES OOK. Boos biljartcafé De Ploeg houdt raamprotest tegen sluiting

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen