Roodhooft geeft laatste stand van zaken over rugblessure Van der Poel: “Mathieu kan niet trainen, dat is verschrikkelijk vervelend”

VeldrijdenMathieu van der Poel last na zijn opgave in Dendermonde een noodgedwongen pauze in. De wereldkampioen raakt maar niet verlost van die pijnlijke rug. Voor de Azencross van Loenhout gaf Christoph Roodhooft, sportdirecteur bij Alpecin-Fenix, een stand van zaken.

7 reacties

  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    grote talenten komen altijd terug boven water ! Laat hem gewoon helemaal genezen anders blijf je maar aanmodderen. Kom terug als het 100% genezen is matje ... want je hebt nog veel te verwezelijken.
  • Michel Emsens

    2 jaar geleden
    Spoedig herstel MVDP want Woutcmist het duel met een echte crosser.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Spoedig herstel Mathieu zodat we opnieuw spannende crossen te zien krijgen wand nu is er weinig te doen tegen Wout de anderen zouden zich beter eens wat meer inzetten tijdens de zomer ,verdienen nu te gemakkelijk hun geld
  • Daniel Buelens

    2 jaar geleden
    Ik zou zeggen goed rusten en hopen dat het goed komt voor het wk ik blijf supporter van MVDP1
  • omer vanzaelen

    2 jaar geleden
    Komt in orde matje , eerst voldoende rusten en dan terug opbouwen en je bent er opnieuw terug .
  1. “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoekomst
    38

    “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoe­komst

    Wereldtitel nummer zes is binnen voor Mathieu van der Poel (29). De Nederlander veroverde in Tabor nog maar eens een regenboogtrui. Of dat de laatste in het veld is, is onduidelijk. Van der Poel blaast namelijk warm en koud tegelijk. “Dit zou een mooi moment zijn om af te sluiten” versus “ik doe het nog heel graag”. “Dat Mathieu nooit meer zou crossen, dat hebben wij nog nooit besproken”, hoorde ploegleider Christoph Roodhooft het in Keulen donderen.
  2. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”