Rijbewijs van 29-jarige bestuurder ingetrokken na dodelijk ongeval in Nukerke

 ©  Peter Malaise

De 29-jarige bestuurder van een wagen die betrokken was bij het dodelijk ongeval dinsdagavond in Nukerke, deelgemeente van Maarkedal, is zeker voor vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Bij het ongeval kwamen twee zeventigers om het leven.

jvh
Bron: BELGA

Het ongeval vond dinsdagavond omstreeks 20 uur plaats op de N60 in de richting van Oudenaarde ter hoogte van het kruispunt met de Pontstraat in Maarkedal. Een echtpaar wou de N60 richting Oudenaarde oprijden, toen hun auto werd aangereden door een wagen die vanuit Ronse kwam. De twee inzittenden van het eerste voertuig, een 73-jarige vrouw en een 74-jarige man, beiden afkomstig uit Maarkedal, raakten levensgevaarlijk gewond en overleden ter plekke.

LEES OOK. Burgemeester vraagt opnieuw trajectcontrole na dodelijk ongeval: “Iedereen weet dat daar veel ongelukken gebeuren” (+)

De bestuurder van de tweede auto, een 29-jarige man, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar. 

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan die ter plaatse kwam om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Dat verslag van de deskundige kan nog enige tijd op zich laten wachten, maar de 29-jarige man is inmiddels al voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. In afwachting van het rapport van de verkeersdeskundige werd hij nog niet voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen