©  FB De ¨Pomerans

Ook snookerbond trekt misnoegd naar Raad van State na genomen coronamaatregelen: “Er is sprake van discriminatie”

Na de bowlingfederatie, die eerder deze week al naar de Raad van State trok om de verplichte sluiting van bowlingzaken aan te vechten, springt ook de snookerbond (BBSA) nu op de kar. Momenteel werd het beroep nog niet formeel ingediend, maar de Belgium Billiard & Snooker Association stapt hoe dan ook naar de Raad van State.

De BBSA ijvert voor een heropening van de snookerzalen. De ministers lichtten niet toe waarom de snookerzalen precies toe moesten blijven, en er werden bijvoorbeeld geen wetenschappelijke gegevens aangehaald. Dat stuit de snookerbond dan ook op de borst. “Er is hier sprake van discriminatie en van ongelijke behandeling. Als de cultuur kan en mag heropenen, moeten wij dat ook kunnen. Wij vragen dat de situatie vóór 23 januari wordt hersteld. De spelers droegen ten alle tijde mondmaskers, en de keuen en ballen werden steeds schoongemaakt. Bovendien moest je naar de bar gaan als je iets te drinken wou. Door het COIB (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) worden wij op Europees niveau in Vlaanderen als sport erkend, maar het Adeps ziet ons als een recreatieve activiteit.”

LEES OOK. Voetbal Vlaanderen stapt (nog) niet naar Raad van State: “Er volgt een nieuw Overlegcomité voor de sportsector”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer