© BELGA

Judoka Van Snick geeft in laatste instantie forfait voor Düsseldorf

Charline Van Snick laat in extremis de Grand Prix van Düsseldorf aan zich voorbijgaan. De judoka stelt haar eerste toernooi bij de -52 kg voor 2017 uit tot de Grand Slam van Bakoe, die op 10 maart van start gaat.

“Ik pas jammer genoeg voor Düsseldorf. Ik hervat in Bakoe”, liet Van Snick weten toen zij uiteindelijk niet voorkwam op de wedstrijdtabellen van de Grand Prix van Düsseldorf. Het is nochtans een wedstrijd die haar ligt. Bij de -48 kg won ze er zilver in 2011 en goud in 2012 en 2015. Maar na haar overstap naar de -52 kg vorig jaar na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, wil ze blijkbaar niet overhaast te werk gaan.

Zaterdag start Lola Mansour (-70 kg) tegen de Marokkaanse Assmaa Niang, die ze vorig jaar zowel op de Grand Slam van Parijs (7/2) als op de European Open van Warschau (28/2) al eens versloeg.

Zondag komen de zwaargewichten Toma Nikoforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg) in actie. Nikoforov (24) krijgt met de Franse leeftijdsgenoot Clement Delvert een ideale opwarmer in de eerste ronde en Benjamin Harmegnies (26) mag beginnen tegen de voor hem onbekende Stanislav Bondarenko (29) uit Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer