Burgemeester Turnhout: “Er wordt naarstig gezocht naar mensen die we nog niet teruggevonden hebben”

Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) richt zich na de gasexplosie tot de inwoners van Turnhout in een video op Facebook. Lees hieronder de volledige toespraak:

“Net als jullie werd ik vanmorgen opgeschrikt door een luide knal. In de Boerenkrijglaan is er een zware gasontploffing geweest in een van de appartementsblokken. We zijn met iedereen ter plaatse, de brandweer is hier, de medische ploegen zijn hier, de civiele bescherming is hier. Er wordt naarstig gezocht naar mensen die we nog niet teruggevonden hebben. We zijn nog naar een aantal mensen aan het zoeken, maar we doen dat heel omzichtig. Dat verloopt goed.”

“Mensen uit de privé hebben al aangeboden om te komen helpen. Wat dat betreft hebben we alles onder controle. Jullie mogen gerust zijn dat we er alles aan doen zodat iedereen die iets kan doen hier is om de slachtoffers te helpen.”

“Ook de mensen uit de buurt hebben we opgevangen bij ons in Blairon. U kunt gerust zijn als u familie of vrienden hier in de straat of in de buurt hebt. We doen er alles aan om voor die mensen te zorgen. Dat zit helemaal goed.”

“Ik zou jullie wel willen vragen om de buurt hier - Gierlesteenweg en ook de wijk hier achter mij - zo veel mogelijk te mijden en iedereen die hier moet komen helpen de kans te geven om hier zo snel mogelijk te arriveren.”

“Ik ga in de loop van de dag nog een filmpje maken. We hopen dat we iedereen die we nog missen op dit moment in goede gezondheid terugvinden. Tot straks.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Explosie Turnhout