©  Reuters

In Nieuw-Zeeland en China is het al 2022, groot vuurwerk in Sydney

Heel wat landen hebben intussen al het nieuwe jaar ingeluid. Samoa, Tonga en Kiribati waren rond 11 uur onze tijd al de eersten, intussen is ook in onder meer Australië, Japan, Singapore en China 2022 van start gegaan. Voor het tweede jaar op rij wordt de jaarwisseling op veel plaatsen met coronamaatregelen gevierd.

mtm, sdb
Bron: BELGA

Samoa, Tonga en Kiribati in de Stille Oceaan zijn traditioneel de eersten om het nieuwe jaar in te luiden. Even later waren ook Nieuw-Zeeland en Australië aan de beurt. In Sydney gebeurde dat met een grote vuurwerkshow.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen is zowat overal in Azië 2022 begonnen. In China gebeurde dat onder strenge coronamaatregelen. Verschillende grote steden, zoals Peking, Wuhan en Nanjing, annuleerden vuurwerk en andere grote festiviteiten als gevolg van de opstoot van het coronavirus die het land de hoogste besmettingscijfers in bijna twee jaar bezorgt. In Hongkong zijn er wel wat festiviteiten aan de gang. Daar trappen ze het nieuwe jaar af met live muziek en een vuurwerkshow.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook elders in de wereld strooit COVID-19 roet in het eten. Verschillende Europese hoofdsteden, waaronder Parijs, Berlijn en ook Brussel, vieren straks in afgeslankte vorm. In Parijs is de traditionele vuurwerkshow bijvoorbeeld afgelast. Ook in Rusland en de Verenigde Staten wordt het een bescheiden feest. Noord- en Zuid-Amerika zijn straks de laatste continenten waar oud en nieuw wordt gevierd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER