De Turkse president Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan © REUTERS

Erdogan roept Turken op spaargeld in lira aan te houden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept Turken op hun spaargeld vooral in lira aan te houden. Hij wees erop dat de waarde van de Turkse munt weer goeddeels onder controle is nadat de lira de voorbije maanden sterk aan waarde inleverde.

28 reacties

  • William Peeters

    2 jaar geleden
    Mag ik opmerken, dat deze persoon democratisch is verkozen, en dat hierdoor meer dan 50% van de Turkse bevolking akkoord gaat met het beleid en de beslissingen van deze persoon. Met alle gevolgen die eraan verbonden zijn.
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    De man is een economische analfabeet. De Lira is na zijn duur reddingsplan inmiddels terug sterk aan het dalen, terwijl de lange termijnrente reeds tot boven de 25% is gestegen. Vanaf hier worden het Zuid-Amerikaanse toestanden. Zijn dagen zijn geteld.
  • Yazzy Lach

    2 jaar geleden
    In het verleden heeft de lira alleen maar een vrije val gekend niets nieuws! Dus waarom niet iets nieuws proberen. Elon musk heeft ook altijd tegen beter weten in van de economen tegendraads gedaan en het heeft hem geen windeieren opgeleverd.
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Zou die gek zijn eigen woorden geloven? De verstandige Turk zeker niet. Die zullen elke lira zo snel mogelijk omwisselen voor een andere munt of goud.
  • leen hanssens

    2 jaar geleden
    Hebben die mensen nog spaargeld ?