Karsten Conaert legt uit aan Beate Stadtmann in welke strijd haar nonkel destijds in Boorsem terecht kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Karsten Conaert legt uit aan Beate Stadtmann in welke strijd haar nonkel destijds in Boorsem terecht kwam. © Karolien Coenen

Familie van vermiste soldaat in Boorsem krijgt documenten na 77 jaar terug: “Dit zijn belangrijke momenten”

MaasmechelenJosef Stadtmann (23) werd voor het laatst gezien in Boorsem, in september 1944. De Duitser sneuvelde er tijdens de zware bevrijdingsgevechten, maar zijn lichaam werd tot vandaag nooit gevonden. Al die tijd lag zijn soldatenboekje én de helft van het identiteitsplaatje in het gemeentelijk archief van Maasmechelen. Karsten Conaert (33) zocht nabestaanden van de soldaat en ontmoette hen deze week mét de documenten in ... Boorsem. “Het is héél belangrijk dat nabestaanden antwoorden krijgen”, vertelt Karsten.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen  met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”
    PREMIUM

    Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”

    In Kuringen loopt nog tot 5 mei de fototentoonstelling ‘Cliqué Locale’ van fotografe Inge Delee. Je kan er unieke portretten van verschillende Kuringenaren bewonderen. Eéntje daarvan is Mina-Viola Vaesen, die samen met Dalmatiër ‘Bruno’ op de foto staat. Het verhaal achter het kiekje is alvast heel bijzonder... “Wanneer we op wandel zijn in Kuringen met onze vijf Dalmatiërs, vragen mensen vaak waar de 96 andere honden zijn.”
    Hasselt