‘Golden girl’ Betty White (99) is overleden

De Amerikaanse actrice Betty White is op 99-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de entertainmentwebsite TMZ. Ze werd vooral bekend door haar rollen in The golden girls, Hot in Cleveland en de Amerikaanse versie van Benidorm Bastards.

Saar Van Olmen
Bron: Belga

Betty White was een legende in de Amerikaanse televisiewereld. Al op achtjarige leeftijd begint ze met acteren in een radioprogramma. Later gaat ze nog aan de slag als model en in de Tweede werkt ze als vrijwilliger voor het Amerikaanse leger. In 1952 speelt ze in Life with Elizabeth en wordt ze een van de eerste vrouwelijke producers van Hollywood. Tot vier keer toe presenteerde ze haar eigen Betty White Show, maar ze werd pas wereldwijd bekend in de jaren 70 met The Mary Tyler More Show.

In de sitcom speelt ze Sue Ann Nivens, een medewerker van de redactie waar Mary Tyler Moore, het hoofdpersonage, werkt. De serie had een revolutionair kantje, aangezien het hoofdpersonage voor de allereerste keer een carrièrevrouw is.

In de jaren 80 speelt ze mee in de feel-good serie The Golden Girls. Daarin vertolkt ze de rol van Rose. Later presenteert ze ook de Amerikaanse versie van Benidorm Bastards, een Belgische serie waarin ouderen de jongeren beetnemen.

De 100 nabij

Ze zou op 17 januari haar honderdste verjaardag vieren. Ze was volgens het Guinness-recordboek de langst werkende televisieactrice. “Ik zal haar vreselijk missen. Ik denk niet dat ze bang was om te overlijden, omdat ze altijd al bij haar geliefde echtgenoot Allen Ludden wilde zijn. Ze geloofde dat ze weer bij hem zou zijn”, zei hij manager en goede vriend Jeff Witjas vrijdag aan People..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER