Tom Pidcock op training in Lichtaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Pidcock op training in Lichtaart. © Photonews

Tom Pidcock hoopt Van Aert en Van der Poel tegen te komen op WK veldrijden: “Welke waarde heeft die wereldtitel anders?”

VeldrijdenEen olympische mountainbiketitel is niet genoeg. Tom Pidcock (22) wil op 30 januari in het Amerikaanse Fayetteville wereldkampioen veldrijden worden. “Ik ga van het ene grote doel naar het andere.” Pidcock hoopt vurig dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert er dan ook bij zijn. “Zonder hen zal het maar een holle overwinning zijn, als ik wereldkampioen word.”

12 reacties

  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    Dit is een jong kereltje dat net komt piepen op het hoogste niveau , ik ben pro renners die op geen inspanning kijken. Van deze jongen gaan we nog veel horen op alle fronten van het wielrennen. Zeker als die zo blijft evolueren. BTW hij heeft toch een contract gekregen bij de grenadiers. Dat is nu een ploeg waarvan je weet dat die geen sukkelaars aanwerven. Om daar bij te geraken moet je uit het goede hout gesneden zijn. eerlijk en oprecht na de wedstrijd met zijn analyse ik weet er anderen ;-)
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    En Thijs misschien ook alle 3 de grote ronden gereden hebben ook om te mogen deelnemen aan het WK op de weg ?
  • Luc Lepoudre

    2 jaar geleden
    Hij heeft Wout al eens tegen gekomen in 2022, twee keer zelfs. Toch is Pidcock een sympathieke jongen.
  • Louis Meeus

    2 jaar geleden
    Hij heeft nog gelijk ook.
  • Jose Thijs

    2 jaar geleden
    Minstens 30 crossen hebben gereden om te mogen deelnemen aan landelijk kampioenschap of WK. Zo niet moet je daar weg blijven.