Rodri kroonde zich tot matchwinnaar  ©  ISOPIX

Manchester City zet het nieuwe jaar in met een nieuwe overwinning: Rodri telt Arsenal uit in blessuretijd

Manchester City heeft op nieuwjaarsdag in extremis de drie punten veroverd bij Arsenal. De koploper in Engeland won na een late goal van Rodri met 1-2 en loopt zo steeds verder uit.

Gilles Niesen

Saka (31’) bracht Arsenal in de eerste helft op voorsprong. Mahrez (57’) hing de bordjes weer gelijk door een strafschop succesvol om te zetten. De thuisploeg schoot zichzelf nadien in de voet, toen Gabriel Magalhães twee minuten later tegen zijn tweede geel aanliep. Het duel leek op een gelijkspel te gaan eindigen, tot Rodri (90+3’) alsnog City de drie punten bezorgde. Kevin De Bruyne speelde de hele partij en had een belangrijk aandeel in het laatste doelpunt. Bij Arsenal bleef Albert Sambi Lokonga op de bank.

City voert de Premier League ruim aan met 53 punten, eerste achtervolger Chelsea (wedstrijd minder) telt er ‘slechts’ 42. Arsenal (35 punten) staat vierde.

Benteke verliest van West Ham

Het Crystal Palace van Christian Benteke leed later op Nieuwjaarsdag een 2-3 nederlaag tegen West Ham United. Bij de rust leidden de Hammers al met 0-3. Michail Antonio opende de score in de 22e minuut. Manuel Lanzini zorgde er met twee goals voor dat de wedstrijd al na één helft zo goed als gespeeld was.

Christian Benteke werd in de 68ste minuut vervangen door Michael Olise. Die deed met een rake vrije trap in de 90e minuut West Ham nog bibberen, nadat Eduard Odsonne zeven minuten eerder de aansluitingstreffer had gemaakt.

In de stand klimt West Ham met 34 punten naar de vijfde plaats. Crystal Palace is elfde met 23 punten.