Minister Verlinden en gouverneur bezoeken rampsite Turnhout: “Hulpdiensten bedanken voor hun moed en dapperheid”

Federaal minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden en provinciegouverneur Cathy Berx kwamen zaterdagnamiddag op de plaats van de ramp in Turnhout langs. Ze namen uitgebreid de tijd om te praten met de hulpverleners en hen te bedanken voor hun geleverde inspanningen. Het gaat om medewerkers van de brandweer, politie, Rode Kruis, Civiele Bescherming en stad Turnhout en slachtofferhulp.

dvt

LEES OOK. Diane (70) na 14 uur levend vanonder puin gehaald: “Als je de benarde situatie zag, kan je wel van een wonder spreken”

Minister Annelies Verlinden: “Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de slachtoffers en de familieleden. We denken ook aan de mensen die hun hele hebben en houden verloren zijn. Ook voor die slachtoffers wacht nog een lange weg. Ik wil de hulpdiensten bedanken voor hun moed en dapperheid. Ze hebben ongelooflijke inspanningen geleverd. Ondanks het bang afwachten hebben ze goed samengewerkt.”

Jan Peeraer van de brandweerzone Taxandria was een van de brandweerlui die vrijdag uren ter plaatse was: “Ik kijk achteraf gezien al bij al met een positief gevoel terug omdat we erin geslaagd zijn om het levend slachtoffer uit het puin te halen”, zegt Jan Peeraer. “Dat was onze eerste prioriteit. Het was een lange dag voor iedereen. Maandag komen we samen met de collega’s om bepaalde zaken te bespreken met het Fire Stress Team.”

LEES OOK. Stad Turnhout opent rouwregister voor slachtoffers gasontploffing: “We verloren vier stadsgenoten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Explosie Turnhout