Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Europese Commissie wil gas- en kernenergie aanmerken als groene investeringen

Investeringen in gas en kernenergie krijgen, als het van de Europese Commissie afhangt, een groen label, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan. Dat blijkt uit een voorstel dat aan de lidstaten is overgemaakt.

48 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    roger Rymen, waarom geeft u niet de 6 juiste cijfers van de lotto trekking van volgende week als u toch zogenaamd in de toekomst kan kijken? Zeg ons de datum dat die Russen de gaskraan dicht draaien en gebruik uw slabbetje eens wat vaker.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Marc Van Den Daele, de Belg rijdt gemiddeld 40 km. per dag, en moet dus maar één keer per week laden, meestal 's nachts als er minder vraag is. 600.000 Vlaamse gezinnen hebben nu al zonnepanelen, en dat neemt toe met 100 per dag, die hebben slechts uitzonderlijk elektriciteit van het net nodig. Dat wij elektriciteit importeren, komt grotendeels door een Europese verplichting van minstens 13% import.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Ik heb mij wel eens afgevraagd hoe Newspeak zich zou manifesteren in de hedendaagse realiteit. Dit is een voorbeeld: de mensen wijsmaken dat kernenergie groen is! We zullen zien of dit zal pakken bij de bevolking. De realiteit overtreft elke fictie. (Newspeak komt uit 1984 van G. Orwell)
  • Jean West

    2 jaar geleden
    De Duitse groenen zijn tegen kernenergie maar geven zelf geen oplossing om de boel draaiende te houden.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Velen hebben het hier over het verbod van gasketels in nieuwe woningen ! Maar: dat is een Vlaamse maatregel ! En Groen zit NIET in de Vlaamse regering. Welke partij of partijen gaan in 2024 dan de Vlaamse rekening aan de kiezers betalen ?