Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal dagelijkse coronabesmettingen op week tijd verdubbeld, aantal patiënten in ziekenhuizen blijft wel dalen

Met uitzondering van de kerstdagen, is het aantal coronabesmettingen in de periode van 23 tot en met 29 december fel toegenomen: op 23 december werden 7.490 coronabesmettingen geteld, woensdag waren dat er met 14.992 besmettingen al meer dan dubbel zo veel. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft daarentegen wel afnemen. Dat blijkt zondag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft vrijgegeven.

65 reacties

  • boudewijn schepers

    2 jaar geleden
    Wat gaan ze de mensen nu weer wijsmaken dit draait allang niet meer om corona + deze regering heeft geen draagvlak meer
  • eric reynebeau

    2 jaar geleden
    @ Jean Francot. U zal uw geschiedenisboeken nog eens moeten bovenhalen. De Spaanse griep duurde 3 tot 4 jaar en vooraleer te verdwijnen was hij goed voor 100 miljoen doden naar schatting 10% van de toenmalige wereldbevolking 100 jaar geleden.
  • Elsje Monserez

    2 jaar geleden
    Deze regering is al lang niet meer bekwaam wat corona betreft .Doen alleen maar aan politiek en cijfers tegen 2024. De schuldenpot verhogen om daarna alles op covid te steken. Zij zeggen wat wij mogen en wat niet alsof wij geen rechten hebben. Ze laten ons in de waan dat ze goed bezig zijn, wat de virologen zeggen daar trekken ze weinig van aan. Zij hebben toch het laatste woord, maar niet bij mij. Ik probeer zo goed mogelijk mij te beschermen gevaccineerd en masker en niet onnodig winkelen.
  • Olivier Paquay

    2 jaar geleden
    We moeten stoppen in ons eigen gat te bijten ! weg met alle regeltjes ! wie wilt is gevaccineerd , en wie niet op zijn gemak is kan een ffp2 masker aan doen !
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Als de ziekenhuisopnamen maar blijven dalen, dan zijn veel besmettingen niet zo erg, als de omicron variant zichzelf op deze manier kan uitdoven en de weerstand tegen eerdere versies daarmee ook toeneemt dan is dat enkel positief te noemen, Hopelijk gaan we er dan nog eens vanaf komen