Lieze met haar trouwe assistentiehond Blacky
Volledig scherm
PREMIUM
Lieze met haar trouwe assistentiehond Blacky © Hachiko

Rolstoelgebruiker Lieze (22) start 2022 met een toffe stageplaats nadat ze 60 aanbiedingen krijgt. “Dit geeft hoop voor als ik afstudeer in april en werk zal zoeken”

VeurneStudente Lieze Platevoet (22) uit Veurne is het nieuwe jaar gestart met een stageplaats. Midden december was ze nog wanhopig op zoek naar een rolstoeltoegankelijke stageplaats bij een marketingbedrijf in Gent. Haar oproep via onder meer deze krant werd massaal gelezen en gedeeld. Lieze werd plots overstelpt met aanbiedingen. Uit alle reacties heeft ze nu een plaats gekozen waar ze dit voorjaar haar stage kan doen.

  1. Uitbaters bekende brasserie ‘t Haantje in Diksmuide meten schade op na zware brand: “Er blijft quasi niks over... Alles is kapot”
    PREMIUM

    Uitbaters bekende brasserie ‘t Haantje in Diksmuide meten schade op na zware brand: “Er blijft quasi niks over... Alles is kapot”

    Een week nadat de bekende brasserie ‘t Haantje in Diksmuide werd getroffen door een zware brand zijn zaakvoerders Alexander Bertrem (28) en Brecht Deceuninck (31) nog steeds volop bezig met het opmeten van de schade. Ze hebben een planning in hun hoofd voor een heropening, maar de schade is véél groter dan ze aanvankelijk vreesden. “We waren in Spanje toen we het nieuws te horen kregen. ‘Het zal wel meevallen’, dachten we. Tot we terug thuis kwamen en de ravage zagen.”
    Diksmuide
  2. “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuwde voor blaascontrole in Telegramgroep
    PREMIUM

    “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuw­de voor blaascon­tro­le in Telegram­groep

    In een Facebookgroep die het reilen en zeilen in De Panne al langer kritisch op de korrel neemt, dook een beeld op van een bericht van sterrenchef en schepen Stéphane Buyens (ACT!E) uit De Panne. Hij stuurde in een Telegramgroep de boodschap ‘blaascontrole digaverde nu’. “Dat zien we liever niet”, reageert VIAS, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid. “Zo zorg je ervoor dat mensen met een glaasje op de controle omzeilen.” Buyens had naar eigen zeggen de beste bedoelingen en ook burgemeester Degrieck kiest zijn kant.
    De Panne