Lucinda Brand.
Volledig scherm
Lucinda Brand. © BELGA

Lucinda Brand roept UCI op tot actie omtrent regels gedubbelde renners

VeldrijdenLucinda Brand heeft de UCI, de internationale wielerfederatie, opgeroepen de regels omtrent gedubbelde veldrijdsters aan te passen. Volgens de regerend wereldkampioene beïnvloeden rensters die een ronde worden ingehaald te vaak de resultaten.

13 reacties

  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    Dit heeft geen bal te maken met naar het hoofd gestegen ! Het is nu niet zo een groot peleton dat ze mekaar al niet beter kennen he. Als je iemand van je eigen caliber niet laat voorgaan kan ik inkomen maar als je een top 10 rijder(ster) achter je hebt kan je die seconden aansmeren ! Oplossing zou zijn A klasse en B klasse ( en dan gedubbeld eruit) maar daar zijn te weinig atleten voor. Laat veldrijden plezierig blijven en fun voor de renners en het plubliek aub !!
  • Joris Driepinter

    2 jaar geleden
    Gewoon net als bij de formule 1 autoraces blauwe vlaggen hanteren: dan moeten gedubbelden aan de kant gaan om de anderen te laten passeren!
  • Christiaan van Mansfeld

    2 jaar geleden
    Wat een eerlijke reactie van Lucinda. Niet zij had er last van. Probleem lijkt me trouwens simpel oplosbaar zoals in Formule 1. Je moet gewoon uitwijken dat wat de Amerikaanse (die wel keek) niet deed. Daar consequenties aan verbinden en het komt goed.
  • Luc Lepoudre

    2 jaar geleden
    Cornelis Nepos, de vraag is of rensters, die in een wedstrijd van slechts vier ronden gedubbeld worden, wel thuishoren in zo'n wedstrijd. Overigens, Peeters Francis, is het fair van Brand omdat zij hier bevoordeeld was.
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Dat wordt een probleem als ze zelfs nog niet kunnen omgaan met de 80% regel en die uitrekenen bij de UCI.