Paard overleden door vuurwerk in Kampenhout

In Kampenhout is tijdens de nieuwjaarsnacht een paard bezweken aan een hartstilstand als gevolg van het afsteken van vuurwerk.  Nochtans was dat verboden in Kampenhout. De eigenaar is dan ook erg onder de indruk door het overlijden van zijn paard. 

In de Voortstraat in Kampenhout is tijdens de overgang van oud op nieuw een paard overleden. "Het dier was enorm geschrokken door het vuurwerk", vertelt Niki Peeters, de kleindochter van de eigenaar.  "Het afsteken van vuurwerk was nochtans verboden. Op het ogenblik dat de knallen begonnen, zijn de paarden op hol geslagen", zegt Niki nog.  Toen één van de paarden dan terugkwam heeft ze iets aan haar hart gekregen van de schrik en is ze door haar poten gezakt.  Sommige mensen zeggen, je moet ze binnen zetten, maar dan was ze waarschijnlijk uitgebroken en misschien meteen bezweken.  Het is niet fijn om het jaar zo te moeten beginnen, om iets af te geven wat je zo graag ziet", zegt een duidelijk geëmotioneerde Niki.  "Het paard is hier geboren, samen met haar zusje en de zus blijft nu alleen achter. Het is moeilijk", zegt Niki nog. 

"Aantal maatregelen mogelijk om plezier te hebben van een mooi vuurwerk zonder lawaai en dat combineren met goede regelgeving zodat dierenleed beperkt kan worden", zegt burgemeester Wim Dries in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen