©  Foto Marc Van Hecke

Organisator BK veldrijden trekt zijn conclusies: “We rekenen in januari niet meer op toeschouwers op de cross”

“Ten laatste maandag hebben wij een beslissing nodig om het BK veldrijden goed te kunnen organiseren”, gaf Christophe Impens, managing director van organisator Golazo, donderdag nog aan. Intussen houden ze er bij de organisatie zelfs rekening mee dat de hele maand januari nog zonder publiek zal doorgaan.

Jens Heylen

LEES OOK. Deze week al nieuw Overlegcomité, ook tweede gepland in januari

Afwachten wat er op het Overlegcomité van komende donderdag beslist zal worden, maar voor eventuele versoepelingen is het BK veldrijden van volgend weekend in Middelkerke te kort dag. Behoudens een mirakel zal de titelstrijd dus (opnieuw) zonder publiek doorgaan.

“Wij houden er rekening mee dat er nog de ganse maand januari zonder publiek zal gecrost worden”, aldus Christophe Impens. “Februari blijft een vraagteken.”

LEES OOK. Nog altijd geen duidelijkheid over terugkeer Mathieu van der Poel, vader Adrie vindt dat hij best niét meer crosst

“Echt jammer”, zucht hij. “Wij hadden een plan klaar met gescheiden publiekszones met meer voldoende zitplaatsen om iets te nuttigen - eten en drinken - en een rotatiesysteem zodat iedereen de kans zou krijgen om te zitten. Ook met een ‘in & out’, zodat er geen drank zou meegenomen worden langs het parcours.”

LEES OOK. Wout van Aert na vroege kettingproblemen in Hulst: “Aan alle mooie liedjes komt een einde”

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke waar het BK plaatsvindt, overwoog om de eerdere beslissing van het overlegcomité aan te vechten voor de Raad van State, maar de Wielerbond stapte niet mee in dat verhaal. Voorzitter Tom Van Damme hoopte via overleg de bevoegde instanties nog te kunnen overtuigen, maar bij Golazo trekken ze nu dus al hun conclusies.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer