Drie nieuwe slachtoffers van internetpervert melden zich

In de zaak rond de serieverkrachter die deze week aan bod kwam in het opsporingsprogramma Faroek (VTM), hebben zich drie nieuwe mogelijke slachtoffers gemeld. Het totaal aantal bevestigde slachtoffers van de serieverkrachter zou zo op 22 kunnen komen.

tg

De drie concrete meldingen kwamen binnen na de reportage en hetopsporingsbericht afgelopen dinsdag. Het zou gaan om slachtoffers van oplichting of verkrachting door de serieverkrachter die in heel Vlaanderen actief was. De drie personen herkenden zich in het verhaal, momenteel wordt onderzocht of ze nu echt het slachtoffer werden van de man.

De verdachte, een man van Noord-Afrikaanse afkomst die in Antwerpen woonde maar uit Limburg afkomstig is, zocht vrouwen via datingsites. Hij sprak er mee af enbood in verschillende gevallen zijn slachtoffer een drankje aan. Na enkele slokken werden ze verdoofd zodat hij ze kon verkrachten en/of beroven.

In het totaal kwamen er een dertigtal meldingen binnen na de uitzending. Veel meldingen kwamen binnen via het gratis 0800-nummer, maar opvallend genoeg belden ook veel mensen naar het nummer van de verdachte zelf, dat ons programma had getoond in de reportage. Dat deden we om de kans dat een mogelijk slachtoffer het nummer en dus ook de man zou herkennen, te vergroten.

De gsm van de man werd in beslag genomen door de politie en de oproepen kwamen dus goed terecht, maar de politie vraagt vrouwen die tussen 2012 en eind september 2016 werden benaderd door de man om contact op te nemen met hen via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen