In het centrum van Ophoven waaide een boom om over de Venlosesteenweg.

Hevige rukwinden veroorzaken ernstige schade in Ophoven bij Kinrooi 

Hevige rukwinden hebben gisterenavond ernstige schade veroorzaakt in Ophoven bij Kinrooi. Verschillende huizen en daken raakten beschadigd en door een omgewaaide boom in het centrum van Ophoven kon er drie uur lang niemand door tussen Maaseik en de Nederlandse grens aan Kessenich. 

Vanaf 21 uur kwamen bij de brandweerdiensten de eerste meldingen binnen van inwoners van Kinrooi die getroffen waren. Vooral dakpannen of delen van daken werden vernield, maar ook enkele bomen gingen tegen de vlakte of takken braken af. De politie heeft een lokale omleiding moeten voorzien aan de Venlosestreenweg omdat een grote eik de volledige rijbaan versperde. Na 3 uur was de weg opnieuw vrijgemaakt. 

Burgemeester van Kinrooi Jo Brouns (CD&V) ging zondagavond zelf ter plaatse. "De schade is waarneembaar over een lange strook in de zuidwestelijke richting komende van Neeroeteren bij Maaseik." De hevige rukwinden zorgden ervoor dat in Ophoven bij het bedrijf Coolen Doe Het Zelf meerdere showmodellen van tuinhuizen gingen waaien.  Niet één tuinhuis bleef gespaard. 

De omgewaaide bomen zijn niet op huizen of auto's beland en rond 22 uur was er melding van 15 huizen met schade. Hoe groot de schade aan de huizen echt is, zal vandaag vastgesteld worden wanneer het licht wordt. "Het ging om een soort valwind", sluit burgemeester Brouns af. "Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen