BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ACHTER DE SCHERMEN. Thiam verlengt olympische titel, maar ging daarvoor fysiek en mentaal tot het uiterste: “Alle ‘merde’ van het afgelopen jaar moest er ineens uit”

Achter De SchermenOp de Spelen flikte Nafi Thiam (27) wat geen enkele andere Belg ooit lukte: een olympische titel verlengen. Reden genoeg om gelukkig te zijn, maar zo zag de kampioene er niet uit. Ze huilde tranen met tuiten. Voor haar goud in Tokio was de Naamse fysiek én mentaal tot het uiterste gegaan. Relaas van een tumultueuze aanloop en emotionele happy end.

8 reacties

  • Dirk Pauwels

    2 jaar geleden
    De grootste Belgische atlete aller tijden. Proficiat Nafi .
  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    @ Rudy janssens in vier ploegen werken is veel gemakkelijker dan topsport.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Topdame, topatlete.
  • Johan Planckaert

    2 jaar geleden
    we kunnen ons niet voorstellen wat die atletiekatleten allemaal moet opofferen en doen om de top te bereiken, zowel fysiek als psychisch. die constante druk moet voor topatleten immens zijn. Ze moeten niet alleen fysiek een talent zijn maar ook karakterieel enorm sterk. Ze verdienen dan ook onze volledige steun en respect.
  • rudy janssens

    2 jaar geleden
    Luxe paarden klachten ook. Wie van zijn hobby zijn beroep kan maken mag gelukkig zijn dat hij niet aan den band moet werken. Maar ze is wel top in haar sport.