Marjorie Taylor Greene ©  AFP

Twitter blokkeert account van Amerikaans antivax-Congreslid: “Twitter kan de waarheid niet aan”

Twitter heeft het persoonlijke account van het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Marjorie Taylor Greene geblokkeerd, wegens het schenden van het beleid omtrent “desinformatie over COVID-19”, zo maakte het platform zondag bekend.

jvh
Bron: Belga

Het parlementslid uit Georgia is een uitgesproken aanhanger van oud-president Donald Trump, en ze blijft ook diens beweringen herhalen dat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn “gestolen”. Greene staat ook bekend om haar stellingname tegen vaccinaties en haar uitspraken over de pandemie, waarvan ze de ernst zwaar overtrokken vindt.

Twitter zei dat het gaat om het persoonlijke account van Greene, @mtgreenee. Ze heeft nog wel toegang tot haar officiële Twitteraccount als Congreslid, @RepMTG. Greene gebruikte vaker haar persoonlijke account.

Greene stelde in reactie op de maatregel dat Twitter “een vijand van Amerika is en de waarheid niet aankan. Dat is prima, ik zal Amerika laten zien dat we ze niet nodig hebben en dat het tijd is om onze vijanden te verslaan”.

Twitter specificeerde niet wat Greene had getweet om de straf te verdienen. Haar account was in augustus al een week opgeschort nadat ze tweette dat de geneesmiddelenautoriteit FDA geen Covid-19-vaccins moet goedkeuren, omdat niet aangetoond is dat die de verspreiding van het virus vertragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer