Moeder komt om het leven bij verkeersongeval, baby overleeft klap wel

In Ravels is een vrouw om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vrouw, een moeder van 4, week van haar baanvak af en botste op een tegenliggende vuilniswagen. In de auto zat ook een baby in een kinderzitje. Het kind bleef wonderwel ongedeerd.

Het ongeval gebeurde op de Grote Baan ter hoogte van de brug over het kanaal Dessel-Schoten. De vrouw is om een onbekende reden van haar eigen rijbaan afgeweken en op de tegenliggende vuilniswagen gebotst. De vrachtwagen kwam van de brug af en merkte de auto daarom wellicht pas laat op. 

De jonge moeder overleefde de klap niet. Het gaat om een 36-jarige vrouw uit het Limburgse Houthalen-Helchteren en moeder van 4 kinderen. De baby, die naast haar op de passagierszetel in een kinderzitje zat, heeft het ongeval overleefd, maar is wel overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Volgens de bevelvoerder van de brandweer heeft het correct gebruik van het kinderzitje hier het leven van de baby gered.

De bestuurder van de vuilniswagen bleef fysiek ongedeerd, maar is zwaar onder de indruk van het ongeval. Hij heeft het kindje zelf uit de auto gehaald.

Door het ongeval was de Grote Baan een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  Intussen is de weg wel weer vrijgemaakt.   

Meest gelezen