©  USA TODAY Sports

Toronto wint van New York, Brown loodst Boston naar zege

Toronto heeft zondag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA de zege behaald tegen New York. De Raptors haalden het met 120-105.

Tom Mas

Toronto kon rekenen op Fred VanVleet, die goed was voor 35 punten. Aan de overzijde volstonden de twintig punten van Evan Fournier niet, net als de negentien punten van zowel Obi Toppin als RJ Barrett. Dankzij deze overwinning staan de Raptors op de tiende plaats in de stand van de Eastern Conference, net voor New York.

Jaylen Brown had met vijftig punten een groot aandeel in de 116-111 zege van Boston tegen Orlando. Brown was vooral in het vierde kwart op dreef. Met 21 punten bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd nadat Orlando met ruim vier minuten te gaan nog een marge van veertien punten had gehad. Brown zette de thuisploeg met dertig seconden op de klok op voorsprong waarna Orlando er dankzij een score van Tim Frazier nog een verlenging uitsleepte. Daarin bleek Boston net iets scherper.

Phoenix, de runner-up achter Golden State in het westen, was veel te sterk voor Charlotte: 99-133. Devin Booker blonk met 24 punten uit bij de Suns.