© Tom Palmaers

Dodelijk ongeval

José Gielen (61) uit Helchteren overleden na frontale klap met takelwagen op Europarklaan

Houthalen-Helchteren -

Op de Europarklaan in Houthalen-Helchteren zijn maandag rond 10.15 uur een auto en een takelwagen frontaal gebotst. José Gielen, de 61-jarige bestuurster van de wagen uit Houthalen-Helchteren, overleefde de aanrijding niet.

Er is nog veel onduidelijkheid over de precieze omstandigheden van het ongeval. Om een onduidelijke reden zou de vrouw zijn afgeweken van haar rijvak en botste ze zo frontaal met de takelwagen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor de 61-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren kwam alle hulp te laat. Ze zat een tijdlang gekneld in haar wagen en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden te onderzoeken. De brandweer Oost-Limburg sneed de zijkant van de wagen open om dat werk te vereenvoudigen. De politie Carma bracht het ongeval in kaart met een drone. De Europarklaan en de Herebaan-Oost werden urenlang afgesloten voor het verkeer. Rond 15 uur was alles opgeruimd en werd de rijbaan weer vrijgegeven.

José Gielen uit de Eikelbosstraat in Helchteren maakte deel uit van een drieling. De vrouw was goed bekend in Helchteren en volgens haar omgeving ook heel erg graag gezien. Ze werkte voor Center Parcs, waar ze gemist zal worden. Burgemeester Alain Yzermans weet dat het ongeval voor verslagenheid zorgt in Houthalen-Helchteren. “Het is verschrikkelijk”, zegt Yzermans. “Het jaar is pas begonnen en we worden al geconfronteerd met drama. Jammer genoeg niet het enige in onze gemeente. We hebben ook nog een jonge moeder van vier kinderen moeten afgeven als gevolg van een ander ongeval. We leven in ieder geval mee met familie en vrienden van beide slachtoffers. ”

Eerder vandaag kwam nog een vrouw uit Houthalen-Helchteren om het leven in Ravels.

cn,siol

 © Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer