Vermiste Esmee (14) dood teruggevonden in Nederland: politie gaat uit van misdrijf, man (32) opgepakt

In het Nederlandse Leiden is een verdachte aangehouden in verband met de dood van een veertienjarig meisje. Het meisje was donderdag als vermist opgegeven, enkele uren later werd haar lichaam aangetroffen.

jvh
Bron: De Telegraaf

Esmee – een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk, een dorpje op zo’n vijf kilometer van Leiden – was donderdagavond omstreeks middernacht als vermist opgegeven. De politie startte een zoektocht, die vrijdagochtend abrupt eindigde toen een groepje sporters in een speelparkje naast een spoorlijn een lichaam vond. Het bleek om het vermiste meisje te gaan.

De politie bevestigt nu dat het meisje door een misdrijf om het leven kwam, en dat een 32-jarige Leidenaar is aangehouden als verdachte. Hoe de politie hem op het spoor kwam, is niet duidelijk. Aan getuigen wordt wel nog met aandrang gevraagd om zich bij de politie te melden. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit is verschrikkelijk nieuws’’, reageerde burgemeester Henri Lenferink van Leiden zondagavond. “Wat een onvoorstelbaar verdriet voor de ouders en familie. Ik leef erg met ze mee en wens ze veel kracht toe om dit te dragen. Ook iedereen die haar goed kende wens ik veel sterkte, dit nieuws zal veel verdriet doen. Het onderzoek is nu in handen van de politie, dus daarover kan ik geen uitspraken doen. Ik hoop voor de ouders dat er snel duidelijkheid komt.’’

 ©  BELGAIMAGE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER