Prins Andrew ©  AFP

Advocaten maken document openbaar dat rechtszaak tegen Britse prins Andrew moet beëindigen

Een juridisch document, waarvan de advocaten van de Britse prins Andrew geloven dat het een einde zal maken aan de rechtszaak tegen de zoon van koningin Elizabeth, zal openbaar gemaakt worden. Het gaat om een deal tussen de vrouw die hem van misbruik beschuldigt en de rijke zedendelinquent Jeffrey Epstein.

jvh
Bron: Belga, The Telegraph

Virginia Giuffre klaagde prins Andrew vorig jaar aan wegens aanranding. Maar volgens diens advocaat Andrew Brettler ondertekende de vrouw in 2009 al een schikking met Epstein: ze zou toen een miljoenenbedrag ontvangen hebben, maar volgens de advocaten van de prins werd daarbij destijds ook afgesproken dat Giuffre geen mensen meer kan aanklagen die banden hebben met de omstreden multimiljonair. Brettler zal de rechter in New York deze week dan ook proberen te overtuigen om de huidige rechtszaak stop te zetten.

Het is echter nog maar de vraag hoe bruikbaar de deal uit 2009 zal blijken voor Andrew. De prins zou naar verluidt in het document niet bij naam genoemd worden. Er zouden alleen vage en algemene verwijzingen in staan naar personen uit de omgeving van Epstein. De advocaat van Giuffre heeft eerder dan ook al gezegd dat de deal in zijn ogen niet relevant is voor de rechtszaak tegen prins Andrew.

Er wordt dinsdag weer een zitting gehouden in de zaak. De rechter zou eventueel meteen kunnen beslissen dat de zaak kan doorgaan, maar zo’n besluit kan ook dagen op zich laten wachten.

“Uitgeleend”

De inmiddels 38-jarige Giuffre zegt dat ze als tiener door Epstein is “uitgeleend” aan Andrew om misbruikt te worden. Ze zou in 2001 op drie gelegenheden seks hebben gehad met de zoon van de Britse koningin. Dat gebeurde naar verluidt in Londen, in New York, en op een privé-eiland van Epstein. De prins heeft dat steeds ontkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer