Plantentuin Meise haalde in 2021 recordaantal bezoekers

 ©  Plantentuin Meise

De Plantentuin Meise heeft in 2021 227.689 bezoekers ontvangen. Volgens de organisatie is het recordaantal bezoekers te danken aan de behoefte van publiek om tijdens de coronacrisis contact te maken met de natuur en vernieuwingen die uitgevoerd werden in het kader van het masterplan van de Plantentuin.

tg
Bron: BELGA

Zo nam de Plantentuin in 2021 twee nieuwe onthaalgebouwen in gebruik, met daarin onder andere een toeristisch infopunt en een Tuinwinkel. Bezoekers konden in 2021 ook nieuwe tuinen ontdekken en sinds het begin van het jaar werd het eerste deel van een nieuw kassencomplex, de Groene Ark, in gebruik genomen, waar vorstgevoelige collectieplanten zullen bewaard worden.

Administrateur-generaal Steven Dessein is alvast opgetogen over het groeiende succes: “Dit is niet enkel het resultaat van de investeringen maar ook van de niet-aflatende inzet van medewerkers en vrijwilligers.”

 ©  if Plantentuin Meise

Momenteel loopt de “Winterfloridylle”, een lichtspektakel waarvoor alle 27.000 tickets verkocht zijn.

In 2022 bestaat de Plantentuin 225 jaar. Onder meer wordt dan de Eilandtuin voor het publiek geopend en wordt het kassencomplex de Groene Ark volledig in gebruik genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen