Een LNG-tanker.
Volledig scherm
Een LNG-tanker. © rv

Europese gasprijzen starten jaar lager, maar schieten weer de hoogte in

De aardgasprijs is maandag zwaar aan het jojoën. Nadat de prijs in het vooruitzicht van stijgende voorraden en mildere temperaturen dalend het jaar was begonnen, zorgt ongerustheid over leveringen van Russisch gas opnieuw voor nervositeit en fors stijgende prijzen.

11 reacties

  • roger Rymen

    2 jaar geleden
    Dat beloofd, dankzij Groen, dus verdere prijsstijgingen wanneer onze elektriciteit op basis van CO2-spuwende gascentrales moet aangemaakt worden en kerncentrales worden afgebouwd en wanneer, zoals nu het geval is, Rusland de gaskraan toedraait en gas moet aangevoerd worden vanuit de VS via milieuvervuilende gasschepen.
  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    Het is net andersom Wim Eggermont, door de groene golf gaat er steeds minder beleggingsgeld naar bedrijven die gas en olie winnen. Vorig jaar is de prijs van steenkool zo goed als verdubbeld. Mijnbedrijven investeren niet meer in nieuwe mijnen of velden en er is de volgende decennia wereldwijd net (veel) meer nodig of dacht je dat die paar windmolens en zonnepanelen voor al de energie gaan zorgen. België gaat zelfs gascentrales bijbouwen. Niet alles is wat het lijkt!!
  • Françoise Dupont

    2 jaar geleden
    Met de groenen in de regering, moet de gasprijs nog 50 % stijgen. Snel die kerncentrales dicht, zonder opties
  • Geert Peeters

    2 jaar geleden
    Leve de globalisering! De prijzen van andere energiebronnen zijn ook torenhoog. Wat is het volgende: Vechten voor drinkbaar water? Onze waterprijs is t.o.v. afgelopen jaar al verdubbeld. De gemeente Ranst veegt er namelijk haar voeten aan dat de mensen het al moeilijk hebben door corona, en heeft afgelopen jaar haar taksen gemaximaliseerd. Ah ja, want centjes nodig om riolerings-en andere -fraaie- werken te kunnen uitvoeren. Kwestie van maximaal te kunnen pronken tegen de volgende verkiezingen.
  • Patrick Van Overmeire

    2 jaar geleden
    Toch logisch men gaat gas kopen in Rusland, maar iedere dag dreigt men dat land af met sancties.