Kat zit vast onder motorkap en reist mee van Kruibeke naar Beveren

Deze namiddag is een kat van Kruibeke naar Melsele meegereden onder de motorkap van een wagen, zonder dat de bestuurder het wist. Het dier werd bevrijd door de brandweer en stelt het goed. De politie zal nu de baasjes contacteren.

Cindy Goedgezelschap uit Kruibeke vertrok deze namiddag met haar wagen naar een dierenspeciaalzaak in Melsele, bij Beveren. Na een rit van 5 kilometer, merkte ze echter dat ze niet alleen naar de winkel was gereisd. "Ik hoorde gemiauw. Ik dacht eerst dat er een kat onder mijn auto zat, maar ik vond ze niet. Maar dan zag ik de rosse vacht door de grill."

Ik zag plots de rosse vacht van het dier door de grill van mijn motorkap

Cindy Goedgezelschap uit Kruibeke

"De kat zat dus niet onder mijn wagen, maar in mijn wagen, in het motorgedeelte", gaat ze verder. "Ik opende de motorkap, maar ik kon niet bij het dier. Ik heb er dan iemand van de winkel bijgehaald, maar die kon ook niet meteen helpen. Er zat niks anders op dan de brandweer te bellen."

Interventie van de brandweer

Een ploeg van de brandweerpost Melsele besliste om de motor met een hydraulische spreider op te krikken en vervolgens enkele stukken onderaan de wagen los te vijzen. Een brandweerman moest onder de auto kruipen en kon zo de rosse kat bij het nekvel grijpen. 

De medewerkers van de dierenwinkel vingen de kat tijdelijk op en gaven ze wat lekkers om te bekomen van het hele gebeuren. Later kwam de politie langs met een chiplezer om te zien of de kat kan herenigd worden met zijn eigenaar(s).

Bestuurster Cindy is opgelucht dat het verhaal een positief einde kent. "Het is dan wel mijn kat niet, ik was toch behoorlijk geschrokken toen ik het arme dier opmerkte. Ik denk dat de kat van één van mijn buren is."

Meest gelezen