De dertiger gaf voor de strafrechtbank toe dat hij zijn familieleden gijzelde en bedreigde.
Volledig scherm
PREMIUM
De dertiger gaf voor de strafrechtbank toe dat hij zijn familieleden gijzelde en bedreigde. © Mine Dalemans

Vier jaar cel voor dertiger die ouders, tante en nicht gijzelt met bijl en machete

Bilzen/LanakenEen 33-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, deels met uitstel, omdat hij in de nacht van 8 op 9 september zijn ouders, tante en nicht gijzelde in de garage van zijn ouderlijke woning in Bilzen. Hij schakelde de hulp in van zijn vriendin en bedreigde de slachtoffers urenlang met de dood. “Dit was een ware psychische terreur.”

  1. Eén jaar na de illegale rave in Sint-Truiden: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”
    PREMIUM

    Eén jaar na de illegale rave in Sint-Trui­den: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”

    Precies één jaar geleden arriveerden op het militair domein in Brustem (Sint-Truiden) de eerste ravers, klaar voor een wild weekend. De dagen erna stond het Truiense dorp in het middelpunt van de aandacht toen duizenden mensen uit alle hoeken van België en zelfs Europa langskwamen om mee te vieren. Burgemeester Ingrid Kempeneers blikt terug op een weekend om nooit te vergeten. “Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n illegaal feest stil te leggen? Wel, héél moeilijk...” Ondertussen loopt nog altijd het onderzoek naar de organisatoren.
    Sint-Truiden
  2. Doodrijder met alcoholslot betwist in beroep schadevergoeding: “Slachtoffer droeg geen gordel”
    PREMIUM

    Doodrijder met alcohol­slot betwist in beroep schadever­goe­ding: “Slachtof­fer droeg geen gordel”

    Tom W. (48) uit Hasselt heeft in beroep geen succes gehad in de zaak van een dodelijk ongeval, dat inmiddels vijf jaar geleden plaatsvond. De Limburger reed begin 2019 Patrick - Patje - Veltmans (51) in zijn bestelwagen dood op de E314, ter hoogte van Wezemaal (Rotselaar). Omdat het slachtoffer geen gordel droeg, betwistte W. de toegekende schadevergoeding, maar de rechtbank achtte zijn burgerlijk beroep nu ongegrond. “Niemand droeg zijn gordel en de twee anderen overleefden wel”, weerlegde de rechter een mogelijk causaal verband.
    Hasselt