Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Volledig scherm
PREMIUM
Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD). © Belga

ONZE OPINIE. Gevangenen moeten niet in de watten worden gelegd. Maar het mag waardiger zijn dan eten op het toilet

Een tijdelijk probleem. Zo leek minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de overbevolking in onze gevangenissen te bestempelen. Een tijdelijk probleem dat nu tijdelijk opgelost wordt door 280 bedden in de gevangenissen bij te plaatsen. Twaalf maanden maximaal. P.S.: het is verlengbaar met zes maanden. P.P.S.: als het moet ook langer. Nu al worden matrassen onder het stapelbed geduwd als de celdeur open moet. Met drie in plaats van twee in een kleine cel. Een cel met maar twee stoelen en één tafel. De derde gedetineerde eet op het toilet.

73 reacties

  • Etienne Van de Velde

    1 jaar geleden
    Toevallig gisteren een programma gezien van Belgische gevangenissen, die zien er niet slechter uit dan veel kamers in een 'rusthuis'. Het grote verschil is dat je in een 'rusthuis' straks niet meer toekomt met 2000€/maand en velen hebben dan jarenlang bijgedragen aan de maatschappij, diezelfde maatschappij die dan onderdak moet voorzien voor wie aan alles lak heeft en niks heeft bijgedragen maar wel meer kost dan een 'rusthuis'! Mag ik enige verklaring daarvoor?
  • Paul Philippaerts

    2 jaar geleden
    Zou het niet beter zijn dat europa dat gevangenisgedoe zou overnemen. Nonkel europa met al zijn regeltjes zou zich daar eens volledig in kunnen laten gaan. Grote hotelcomplexen aanslaan en gebruiken als gevangenis. En natuurlijk geen vrijheidberoving neen vrij gaan en staan waar je wil.
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    We betalen de hoogste belastingen ter wereld, hebben de duurste en meeste politiekers ter wereld en nog draait alles vierkant. Aan wie zou dit toch kunnen liggen?
  • alex de witte

    2 jaar geleden
    Haren, de O zo prachtige nieuwe gevangenis, met 1200 plaatsen, terwijl er in Sint-Gillis al 900 man zit, dus 900+ Vorst + Berkendaal = Overbevolking in Haren, hun zo goede nieuwe gevangenis. Typisch België : We gaan iets nieuws bouwen maar het is veel te klein ! Prachtig land toch met al zijn nutteloze uitgaven.
  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Gratis onderdak met alle voorzieningen, zo lang je wil in bed blijven liggen en je kunt nog een centje bij verdienen. Dan zat ik vroeger in een slechtere situatie, terwijl dat nu alles versleten is.