Sauna & Beauty Oase

Nederlanders overspoelen ook Belgische sauna's dicht bij de grens

Nederlanders komen niet alleen massaal winkelen bij ons, ze hebben ook de weg naar de sauna's gevonden. Dat blijkt uit een rondvraag door onze redactie bij verschillende sauna's in de provincie Antwerpen. 

Het werd de afgelopen weken al duidelijk dat onze noorderburen hun lockdown in ons land komen uitzweten en dat valt blijkbaar ook letterlijk te nemen. Onder meer in privésauna Aqua Sauna Plezier in Essen krijgen ze tegenwoordig meer Nederlanders dan normaal over de vloer.

"We liggen tegen de grens, dus we hebben altijd al Nederlandse klanten, maar ze komen nu toch van iets verder dan we gewoon zijn", zegt uitbater Maria Van Vliet. "Onze regio loopt normaal tot Utrecht, Rotterdam en Brabant natuurlijk. Nu merken we dat er ook klanten uit Amsterdam en zelfs van boven Amsterdam komen. Dat is toch al gauw 1,5 tot 2 uur rijden. Dat is een heel eind!"

Hotel in Antwerpen

In familiesauna Espace in Kalmthout klinkt een gelijkaardig verhaal. "We hebben sinds de lockdown veel meer klanten uit Nederland", zegt zaakvoerder Marina Gontcharova, "niet alleen uit de grensstreek, maar gisteren bijvoorbeeld waren er twee dames uit Amsterdam. Die hadden in Antwerpen ook een hotel geboekt."

"Ja, een deel van de klanten gaat ook wel eens door naar Antwerpen", bevestigt ook Van Vliet. "De middenstand daar zal er heel blij mee zijn, de gouverneur iets minder", gniffelt ze, "maar ja, ze maken er echt een dagje uit van. Er is natuurlijk momenteel niet zo veel te doen in Nederland."

Meest gelezen