©  AP

Nog eens een miljoen Chinezen in lockdown na enkele coronagevallen

In China hebben nog eens 1,2 miljoen mensen het bevel gekregen hun huis niet te verlaten. Het gaat deze keer om de inwoners van Yuzhou, een stad in de provincie Henan die 800 km ten zuiden ligt van Peking. De maatregel komt er nadat er drie asymptomatische gevallen van Covid-19 aangetroffen werden, een maand voor de Winterspelen van start moeten gaan in Peking.

jvh
Bron: BELGA

LEES OOK. 13 miljoen Chinezen beleven opnieuw een lockdown: “Straks zitten we in de kou”

Sinds de start van de pandemie hanteren de Chinese autoriteiten een strikte aanpak, die erin bestaat om nieuwe coronagevallen zo drastisch mogelijk te beperken. Ondanks die aanpak doken er de voorbije maanden nu en dan nog besmettingen op. Nu de Winterspelen eraan komen heeft Peking de waakzaamheid nog verder verhoogd.

Overal in Yuzhou zullen er “wegblokkades zijn om de preventiemaatregelen strikt te doen naleven”, waarschuwde de burgemeester van de stad op Weibo, het Chinese Twitter. Zonder toelating mag niemand het huis verlaten.

Dinsdag meldde China 175 nieuwe besmettingen, waarvan 95 in het noordelijke Xi’an, waar 13 miljoen mensen al bijna twee weken in lockdown zitten. De stad, bekend van de begraafplaats van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, geldt vandaag als het nieuwe epicentrum van de epidemie in China. De afgelopen maand waren er ruim 1.600 gevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer