© rr

© Cappellen FC

© Cappellen FC

© Cappellen FC

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Cappellen-icoon Jos Van Wellen (70) onverwacht overleden

Ere-voorzitter en hoofdsponsor van Cappellen FC Jos Van Wellen (70) is onverwacht overleden. Van Wellen speelde ook ruim 500 wedstrijden voor de club en was een gewaardeerd en gekend zakenman in Kapellen en omstreken.

Staf De Lie

"Cappellen FC heeft met verslagenheid het overlijden vernomen van haar ere-voorzitter en hoofdsponsor Jos Van Wellen", zo meldt de club in een persbericht. "Jos kreeg donderdagavond een hartaanval. De club is in diepe rouw. Wij wensen Julia, Louis en alle andere familieleden en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode."

Jos Van Wellen (geboren op 29 juli 1946) speelde in de jaren ‘60 en ‘70 ruim 500 wedstrijden voor het eerste elftal van Cappellen FC dat toen uitkwam in vierde klasse en eerste provinciale. Eind jaren '80 zette Jos, samen met Jacky Buchmann, zijn schouders onder de club waarna het vanuit eerste provinciale pijlsnel doorstootte naar tweede klasse.

Nadat hij enkele jaren minder actief was binnen de vereniging en ook enkele jaren voorzitter was van Germinal Ekeren, trad Jos sinds 2003 weer nadrukkelijker op het voorplan. Cappellen FC groeide dankzij hem en zijn familie opnieuw uit tot een topclub in de toenmalige derde klasse. "Daarnaast was Jos natuurlijk ook een gewaardeerd zakenman, maar in de eerste plaats een echtgenoot, vader en grootvader."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen