Avontuurlijke kat maakt ritje onder motorkap: bestuurster van auto schrikt zich een hoedje

Kruibeke/Melsele -

De brandweer heeft maandagmiddag een ‘avontuurlijke’ kat moeten bevrijden uit de voorbumper van een auto. De poes was onder de motorkap gekropen en had zonder medeweten van de bestuurster mee een ritje van zo’n tien minuten gemaakt.

Bert Foubert

Geen alledaagse interventie voor de brandweer maandagmiddag aan dierenspeciaalzaak Maxi Zoo in de Nieuwlandstraat in Melsele. De hulpdienst was ter plaatse geroepen nadat de bestuurster van een auto na het parkeren had gemerkt dat er een ‘verstekeling’ onder haar motorkap zat. “Ik was rond 13.30 uur met mijn wagen vertrokken van aan mijn huis in de Nieuwe Kerkstraat in Kruibeke naar de dierenwinkel”, getuigt Cindy Goedgezelschap, de bestuurster van de auto. “Na mijn bezoek aan de winkel stapte ik terug naar mijn auto en hoorde ik gemiauw vanonder de wagen komen. Ik dacht eerst dat er een poes onder mijn auto zat, maar ik zag ze niet. Toen zag ik dat de kat in het motorgedeelte zat.”

De poes bleek in de voorbumper te zitten. Een plaats waaruit het diertje niet meer zelf weggeraakte. “De rosse haren van de kat staken door de grill vooraan de auto”, vertelt Cindy. “Ik opende de motorkap, maar daarlangs geraakte ik er onmogelijk bij. Ik heb er iemand van de dierenwinkel bijgehaald, maar ook die kon niet meteen helpen. Er zat niets anders op dan de brandweer te bellen.”

Behoorlijk geschrokken

Een ploeg van de brandweerpost van Melsele was kort daarna al ter plaatse. Na een korte studieronde rond en in de auto werd er beslist om de motor met een hydraulische pomp op te krikken. Daarna konden er enkele stukken onderaan de wagen losgemaakt worden. Een brandweerman kroop onder de auto en kon zo de kat bij het nekvel grijpen. Vervolgens werd het dier ondergebracht in een transportkooi.

“Ook al was het mijn kat niet, toch was ik behoorlijk geschrokken toen ik het beestje opmerkte in mijn auto”, is Cindy opgelucht. “Vermoedelijk gaat het om de kat van een van mijn buren.”

De avontuurlijke poes, die er een ritje van zo’n tien minuten had opzitten, werd tijdelijk opgevangen door medewerkers van de dierenspeciaalzaak. Later op de dag kwam de politie ter plaatse met een chiplezer om na te kijken wie de eigenaars zijn het dier. Die kwamen het dier tegen de avond ophalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen