© Photo News

Belgische bestuurder loopt met overdreven snelheid tegen de lamp in Frankrijk

Dat het voorbije weekend een druk weekend was op de weg, hebben de Franse agenten gemerkt. Zij controleerden zaterdag automobilisten op snelheid en alcoholintoxicatie. Daarbij liet een Belgische automobilist zich opmerken. Hij reed met zijn BMW 193km/uur waar hij 130 mocht.

lej

De gendarmes van het departement Orne, in Normandië, heeft tijdens het voorbije, drukke verkeersweekend, grondige verkeerscontroles gehouden op de snelwegen. Daarbij onderschepten ze 49 automobilisten die te snel reden, vijf van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Elf anderen bliezen positief, twee moesten hun rijbewijs inleveren, en vijf bestuurders werden betrapt omdat ze hun telefoon gebruikten achter het stuur.

De grootste snelheidsduivel was een Belg. Hij reed zaterdagnamiddag met zijn BMW 193 km/uur waar hij 130 mag. Hij moet niet alleen zijn rijbewijs inleveren, maar krijgt ook een boete van 900 euro en zal voor de politierechtbank gedaagd worden.

Ook een Fransman werd betrapt. Hij reed 171 km/uur waar 100 toegelaten was, bovendien had hij nog maar een voorlopig rijbewijs. Twee anderen reden 135 en 132 km/ uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer