Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro.
Volledig scherm
Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro. © Birger Vandael

Het ‘kerstmirakel’ van Ham en Tessenderlo, ook al was de strijd opgegeven: “Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!”

Tessenderlo / HamWat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goedgekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. “We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo’n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk”, vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).