Boosterprik op de werkvloer van Aperam wegens groot succes verlengd met een dag: "Al 500 werknemers geprikt"

In het Genkse bedrijf Aperam wordt het proefproject waarbij gevaccineerd wordt op de werkvloer met een dag verlengd wegens succes. 500 werknemers kregen al een boosterprik, maar wegens ziekte of vaccinatie konden niet alle geïnteresseerden al aan de beurt komen. Vlaams Minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) kwam vandaag een kijkje nemen in de vaccinatieruimte.

Bij Aperam, een Genks bedrijf waar onder andere roestvast staal wordt geproduceerd, konden medewerkers de voorbije weken een boosterprik laten zetten. Intussen gingen 500 van de 1.100 personeelsleden al op dat aanbod in. Minister Beke zegt dat bedrijven die dit faciliteren een grote verlichting kunnen zijn voor de vaccinatiecentra. “Een groot bedrijf als Aperam heeft zelf de medische knowhow in huis om dit te kunnen organiseren. Dit zorgt ervoor dat er elders extra ademruimte komt.”

Samenwerking met vaccinatiecentrum

Annemie De Lamper, bedrijfsarts van Aperam, maakte een praatje met de minister. “Hij vroeg of alles tot nu vlot is gegaan en hoe de samenwerking met het vaccinatiecentrum in Genk is verlopen. Ik heb meneer Beke verteld dat de samenwerking super was. Het initiatief om mensen intern te laten vaccineren is een overweldigend succes. Ik ben heel fier op onze medewerkers.”

Een jonge operator in opleiding is blij met kans om zich op het werk te laten prikken: “Ik ben 21 jaar, en had anders nog wel een tijdje moeten wachten. Bovendien spaart dit ook weer tijd en een verplaatsing uit.”

Meest gelezen