Sofie Van Belleghem en Joris Tanghe bij de opbouw van de trampolines van B Bounce in Bornem. © Guy Delforge

Trampolineparken willen gedwongen sluiting aanvechten bij Raad van State: “Verplichte sluiting is een mokerslag”

Bornem -

Een aantal uitbaters van trampolineparken in België heeft zich verenigd uit onvrede met de coronamaatregelen. Ze overwegen om de verplichte sluiting na het overlegcomité van 22 december 2021 aan te vechten bij de Raad van State.

Guy Delforge

Het overlegcomité besliste toen dat indoor sporten wel nog konden doorgaan, maar sloot onder meer trampolineparken hiervan uit. “Dat is compleet onbegrijpelijk”, zegt Christophe Tassenon, managing director van Jumpsquare Group en woordvoerder van de uitbaters. “Er is geen twijfel mogelijk dat trampolinespringen onder sport thuishoort. Wie ooit een uur op een trampoline gesprongen heeft, zal dat beamen. We zijn zelfs een olympische sport en horen her en der uit politieke hoek ook dat dit niet ontkend wordt. Een reden of argumentering waarom wij dan toch moeten sluiten is niet te vinden en dat neigt naar discriminatie. Zeker omdat bijvoorbeeld schaatsbanen, klimhallen, indoor ski en fitness wel open mogen blijven. Ook voor recreatief sporten.”

Keihard

Ook B Bounce dat trampolineparken heeft in Bornem en Sint-Niklaas, sloot zich aan bij de groepering van uitbaters. In Bornem ging het trampolinepark in september open, in Sint-Niklaas enkele dagen voor de verplichte sluiting. “Dit is keihard aangekomen”, zegt Joris Tanghe, een van de zaakvoerders van B Bounce. “Ik moet er geen tekening bij maken dat de kerstvakantie een topperiode voor ons is. We hebben zelfs een tandje bijgestoken om in Sint-Niklaas te kunnen openen net voor de kerstvakantie begon. We deden een heel grote investering in de twee trampolineparken, de verplichte sluiting is voor ons een mokerslag.”

“Als er niets verandert, moeten we minstens tot 28 januari gesloten blijven”, zegt Tanghe. “Bij de vorige lockdown werden de sluitingen echter almaar verlengd. We hopen dat er sneller bericht komt dat we alsnog kunnen openen want met een eventuele compensatie kunnen we wellicht nauwelijks onze huur betalen.”

Toegangscontrole

“We zijn ook eerder een oplossing dan een probleem in deze pandemie”, zegt Tassenon. “Niemand kan ontkennen dat de fysieke en mentale gezondheid van kinderen belangrijk is en hun weerstand verhoogt. Onze trampolineparken zijn stuk voor stuk 1.500 tot 2.000 vierkante meter groot, goed verlucht met een minimale hoogte van acht meter en we hebben de capaciteit zelfs proactief nog meer beperkt zodat we meer dan tien vierkante meter per persoon garanderen.”

“We hebben ook een volledige toegangscontrole”, zegt Joris Tanghe. “We hebben reserveringssystemen waardoor we perfect aan crowd control kunnen doen.”

De verenigde uitbaters van trampolineparken bekijken nu wat hun slaagkans is als ze een procedure bij de Raad van State starten. “We hopen dat we deze procedure kunnen vermijden en dat zowel de deskundigen als de politiek deze fout bij het komende overlegcomité inzien en ze de kinderen terug de kans geven om vrij en veilig te sporten in onze parken”, zeggen de uitbaters.

De trampolineparken die zich verenigden zijn Mega Bounce Antwerpen, SuperJump Geel, Jumpsky Lochristi en Aalst, Hangtime Oostende, Level Up Edegem, Arenal Mechelen, Jump Univerz Schelle,– Jump Factory Lebbeke, KoJump Brussel, Waterloo en Luik, B-Bounce Bornem en Sint-Niklaas, Jumpsquare Hasselt, Kortrijk, Brugge enSambreville.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen