De eerste dag van de solden op de Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste dag van de solden op de Meir in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Daar zijn de solden, maar handelaars verwachten er weinig van: “De magie rond de koopjes verdwijnt”

De winterse koopjesperiode gaat van start, maar handelaars verwachten niet dat ze de komende maand een grote omzet gaan draaien. De coronacrisis is slechts een deel van de verklaring. “De sperperiode bestaat in feite niet meer.”

27 reacties

  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Soms zie je kleding liggen in de solden waarvan je denkt dat ze twintig jaar oud zijn, magie van de solden?
  • geert calu

    2 jaar geleden
    als je maar 0.4 % opslag krijgt verwacht dan geen stormloop op de winkels
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een aantal dingen die ik enkele maanden geleden wou kopen, maar uitstelde tot in de solden, zijn nu duurder dan toen. De magie van de solden. Heb ze dan maar weer geschrapt.
  • Leo De Clercq

    2 jaar geleden
    eigen schuld, dikke bult. solden zijn al decennia lang geen solden meer. TA meldt geregeld "jojo-solden": eerst de prijs verhogen, dan de prijs verlagen. ook worden winkels massaal volgepropt met artikelen die speciaal voor de solden worden ingekocht. de klant komt er dan bedrogen uit. het is niet zoals met de restaurants in antwerpen: eerst decennia lang klanten weinig kwaliteit en service geven voor veel geld en dan klagen dat de modale antwerpenaar elders uit gaat eten.
  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Het is normaal dat solden niet echt koopjes meer zijn, de handelaars snijden heel het jaar door in eigen vel, ze zoeken allerlei uitvluchten om afprijzingen te kunnen wettelijk doorgaan, verbouwing, uitverkoop, verhuis, 1 kopen 1 gratis, koppelverkoop en noem maar op, de echte reden van de solden is vaag geworden, vroeger was dit om hun overschot kwijt te raken en enkel en alleen daarom, nu kopen ze nog in net voor de solden, en de markt is verzadigd.