Vijf minderjarigen opgepakt die man aanvielen en beroofden in Antwerps Stadspark

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vijf minderjarigen en een 19-jarige opgepakt die even voordien een man hadden aangevallen en beroofd in het Stadspark. Ze werden voorgeleid bij de jeugd- en onderzoeksrechter.

Het slachtoffer werd maandag rond 3u ’s nachts aangevallen in het Stadspark aan de Rubenslei in Antwerpen. “Hij kreeg stampen en slagen te incasseren van een groep jongeren die hij kruiste”, zegt de politiezone Antwerpen. “De man werd ook bestolen van zijn gsm, geld en bankkaarten.”

Na de aanval vluchtten de jongeren weg, voor de komst van de politie. Niet veel later merkten politieploegen op de Belgiëlei een groepje op dat in aanmerking kwam voor de feiten in het park. “Ze werkten zich in de kijker door met fietsen te gooien”, zegt de politie. “Bij het fouilleren werd bij een van de verdachten een deel van de buit teruggevonden.”

Van de zes opgepakte verdachten zijn er vijf minderjarig, ze zijn 16 en 17 jaar oud. De zesde is een 19-jarige jongeman. “Allen zijn gekend voor eerdere feiten”, zegt de politie. “De lokale recherche is een onderzoek gestart.” De zes verdachten zijn gearresteerd en werden voorgeleid bij respectievelijk de jeugd- en de onderzoeksrechter. De meerderjarige is vrijgelaten onder voorwaarden. “De minderjarigen kregen gepaste maatregelen”, zegt de politie. (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht