“Ook vers brood kan je makkelijk invriezen”: 11 praktische do’s en don'ts om alles uit je diepvries te halen
De lente is het perfecte moment voor de lenteschoonmaak: daarbij kan jouw diepvries opkuisen niet ontbreken. Tijd om al die onherkenbare restjes een nieuw leven te geven of richting de vuilbak te sturen. “Al kan je nog veel meer uit je diepvries halen als je het juist aanpakt”, vertelt Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir. Hoe bespaar je er bijvoorbeeld mee door hem slim in te zitten? En hoe ontdooi je de diepvries(gerechten) best? Ze deelt 11 praktische do’s en don'ts.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
-
PREMIUM
“Deze Belgische wijn van 22 euro uit de supermarkt is echt de moeite”: wijnproductie in ons land boomt, maar welke flessen zijn lekker?
In 2023 produceerde ons land 13 procent meer wijn dan vorig jaar, goed voor een totaal van 3,4 miljoen liter. Maar welke Belgische wijnen zijn lekker? Matcht de vraag met het aanbod? Welke flessen vind je terug in de supermarkt en in welke druiven blinken we uit? HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia geeft antwoord en tipt vier wijndomeinen: “Onze cool climate wines hebben een frisheid waar Frankrijk en Spanje jaloers naar kijken.” -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
-
PREMIUM
Welke granola bevat het minste suiker? Diëtiste proeft er 10 en geeft 5/10 en 9/10: “Voor 1,99 euro is dit een topproduct”
-
Dag 13
“Een bonusportie saus of soep in de diepvries komt altijd van pas”: Sandra Bekkari deelt 8 efficiënte tips om te mealpreppen
Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.” -
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
-
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
Of je nu gisteren de 10 miles in Antwerpen liep of een ander sportdoel achter de rug hebt: misschien heb je gemerkt dat je na dat intensieve sportmoment niet meteen honger had. Is dat normaal? En wat eet je dan best om te herstellen? Sportdiëtiste Britt Lambrecht van wielerploeg Lotto Dstny en groepspraktijk Vitori legt uit hoe dat komt en wat je best toch eet vóór, na en tijdens zo’n zware fysieke inspanning. -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips