Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector?

Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

69 reacties

  • Marc Formesyn

    2 jaar geleden
    Je moet je Me-time beschermen ; dus niet opnemen als baas belt ( tenzij je 'stand-by' bent en dus betaald wordt ) . Men kan nu eenmaal niet eisen dat je thuis naast je telefoon zit of altijd je gsm afneemt .
  • Danny De Ruelle

    2 jaar geleden
    zoals met alles, goede afspraken,flexibiliteit langs beide kanten en verdraagzaamheid en de rest is muggenziften
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Elke firma waar dit soort praktijken gebruikt word, is er en dat in de problemen zit. Elke zichzelf respecterende werkgever en werknemer heeft zowieso geen last van dit soort maffia praktijken
  • Pieter Franssen

    2 jaar geleden
    In een bedrijf die er gezonde principes en gemotiveerd personeel op nahoudt, speelt dit niet. Mijn medewerkers zijn bereikbaar, ik bel enkel als het moet, en als zij iets dringend te regelen hebben tijdens werkuren kan dit ook. Elkaar respecteren is hier het toverwoord.
  • Peter Nols

    2 jaar geleden
    Na de "werkuren"? Het gaat hier over ambtenaren hé.