Beerschot huurt Avenatti tot eind van dit seizoen: spits al aangekomen op stage in Spanje

Felipe Avenatti is afgezakt naar het Spaanse Orihuela om de spelersgroep van Beerschot te vervoegen op stage. Beerschot huurt de 28-jarige Uruguayaan van Standard tot het einde van dit seizoen.

tsfn

Avenatti werd voor de winterstop door Standard aan Union uitgeleend, maar kwam in Brussel amper aan spelen toe. De 28-jarige spits vertrok dan ook niet mee op stage met de huidige competitieleider naar La Manga, maar is nu wel aangekomen in het oefenkamp van Beerschot.

Standard pikte Avenatti in de zomer van 2019 op voorspraak van toenmalig T1 en TD Michel Preud’homme op bij Bologna. Hij kon nooit overtuigen in Luik. Beerschot heeft de transfer nog niet officieel gemaakt.

De aanvaller kwam logischerwijs nog niet in actie in de oefenwedstrijd tegen Heidenheim. De wedstrijd tegen de Duitse tweedeklasser bestond uit vier keer 25 minuten. Beerschot kwam in minuut 9 al op achterstand via Kühlwetter (1-0). Noubissi zorgde na drie kwartier wel voor de gelijkmaker (1-1), maar in minuut 94 legde Leipertz de 2-1-eindstand vast.