De uitslaande vlammen langs de Port Arthurlaan.
Volledig scherm
De uitslaande vlammen langs de Port Arthurlaan. © RV

Zware industriebrand onder controle in Gentse havenzone: buurt moet ramen en deuren gesloten houden

GentIn de Port Arthurlaan, in het havengebied van Gent, is woensdagavond een zware bedrijfsbrand uitgebroken bij het bedrijf Stukwerkers. Er waren tot ver in de omgeving uitslaande vlammen te zien boven de loods waar onder meer meststoffen opgeslagen liggen. De brand is ondertussen onder controle maar de brandweer blijft nog een hele nacht nablussen. Er vielen geen gewonden. 

  1. AZ Jan Palfijn scoort laag op fertiliteitsranking, maar diensthoofd Wim Decleer nuanceert: “Laat mij maar alle kansen benutten die er zijn”
    PREMIUM

    AZ Jan Palfijn scoort laag op fertili­teits­ran­king, maar dienst­hoofd Wim Decleer nuanceert: “Laat mij maar alle kansen benutten die er zijn”

    In een rangschikking van fertiliteitscentra in ons land, bengelt het Gentse Jan-Palfijnziekenhuis helemaal onderaan. Volgens de cijfers zou 'slechts’ 26 procent van de wensouders een succesvolle zwangerschap doorstaan na één IVF-poging. Dokter - en diensthoofd - Wim Decleer maakt zich sterk. “Wij leggen de keuze bij de patiënt, ook als haar kansen niet zo groot zijn. Als dat onze cijfers naar beneden trekt, sta ik daar achter”, verklaart hij.
    Gent
  2. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent